itulau_fanua

tala fou

Faʻafefea ona faʻaleleia le tikeri faʻamalolo o le vaitusi UV

1. faʻateleina le malosi o le moli faʻamalolo UV: i luga o le tele o substrates, faʻateleina le malosi o le faʻamalolo o le UV o le a faʻateleina ai le pipii i le va o vaitusi UV ma substrate.E taua tele lenei mea i le lolomiina o le tele-layer: pe a valiina le vaega lona lua o le ufiufi UV, o le vaega muamua o le vaitusi UV e tatau ona faʻamalolo atoatoa.A leai, o le taimi lava e lolomi ai le vaega lona lua o le vaitusi UV i luga o le mea'ai, o le a leai se avanoa e fofo atili ai le vaitusi UV.O le mea moni, i luga o nisi mea'ai, o le fa'amaloloina e mafai ona mafua ai ona malepe vaitusi UV pe a tipi.

2. faʻaitiitia le saoasaoa o le lolomiina: faʻaitiitia le saoasaoa o le lolomiina aʻo faʻateleina le malosi o le moli UV e mafai foi ona faʻaleleia atili le pipii o le vaitusi UV.I luga o le UV flat-panel inkjet lomitusi, e mafai foi ona faaleleia le aafiaga lomitusi e ala i le lolomi e tasi (nai lo le lomitusi i tua ma luma).Ae ui i lea, i luga o le mea faʻapipiʻi e faigofie ona faʻafefe, faʻamafanafana ma faʻaitiitiga o le a mafua ai foi ona faʻafefe le meaʻai.

3. faʻalautele taimi faʻamalolo: e tatau ona maitauina o le vaitusi UV o le a faʻamalolo pe a uma ona lolomi.Ae maise i le 24 itula muamua pe a uma ona lolomi, o le a faʻaleleia ai le pipii o le UV.Afai e mafai, tolopo le faagasologa o le tipiina o le mea'ai se'ia o'o i le luasefulufa itula talu ona lolomi UV.

4. siaki pe o le lamepa UV ma ana mea faigaluega e masani ona galue: afai e faʻaitiitia le faʻapipiʻi i luga o le substrate e faigofie ona faʻapipiʻi i taimi masani, e tatau ona siaki pe o le moli UV ma ana mea faʻaoga e masani ona galue.O moli faʻamalolo uma a le UV o loʻo i ai se olaga tautua aoga (masani, o le ola tautua e tusa ma le 1000 itula).Pe a sili atu le ola tautua o le moli faʻamalolo UV i lona olaga tautua, faʻatasi ai ma le faʻasolosolo malie o le eletise o le moli, o le puipui i totonu o le moli o le a teuina, o le manino ma le UV transmittance o le a faasolosolo malie ona faʻavaivaia, ma o le a faʻaitiitia le malosi.E le gata i lea, afai e palapala tele le moli o le moli faʻamalolo o le UV, o le a leiloa le malosi faʻaalia o le moli faʻamalolo UV (o le malosi faʻaalia e mafai ona faʻatatau mo le 50% o le malosi o le moli faʻamalolo atoa o le UV), lea o le a faʻapea foi. taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le malosi o le moli faʻamalolo UV.E iai fo'i nisi lomitusi e le talafeagai le fa'atulagaina o le malosi o le moli fa'amalolo UV.Ina ia aloese mai le le lelei o vaitusi fofo e mafua mai i le le lava o le malosi o le moli faʻamalolo o le UV, e tatau ona faʻamautinoa o loʻo galue le moli faʻamalolo o le UV i totonu o le ola lelei o le tautua, ma o le moli faʻamalolo UV ua sili atu i le olaga tautua e tatau ona suia i le taimi.E tatau ona fa'amama i taimi uma le moli fa'amalolo UV ina ia mautinoa o lo'o mama le fa'aata ma fa'aitiitia le leiloa o le malosi fa'aalia.

5. faʻaitiitia le mafiafia o le vaitusi: aua o le adhesion aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma le tikeri o le vaitusi UV faʻamalolo, faʻaitiitia le aofaʻi o le vaitusi UV o le a faʻalauteleina ai le pipii i le substrate.Mo se faʻataʻitaʻiga, i le faagasologa o le lolomiina o le tele, ona o le tele o le vaitusi ma le mafiafia o le vaitusi, o le pito i luga o le vaitusi e faʻamalosia ae o le pito i lalo e leʻo faʻamalosia atoatoa i le taimi o le faʻamaloloina o le UV.O le taimi lava e mago ai le vaitusi, o le pipii i le va o le vaitusi substrate ma le substrate e oo ina leaga, lea o le a taitai atu ai i le pa'u ese o le vaitusi vaega i luga o le lomitusi ona o le feteʻenaʻiga i luga o le faagasologa o le faagasologa o le faagasologa mulimuli ane.Pe a lolomi vaega tele-vaega ola, faʻalogo lelei e pulea lelei le aofaʻi o vaitusi.Mo nisi lomitusi lanu lanu, e sili atu le faʻapogisaina o le lanu pe a faʻafefiloi le vaitusi, ina ia mafai ai ona faʻatinoina le vaitusi loloto ma le manifinifi i le taimi o le lolomiga, ina ia faʻamalosia atoatoa le vaitusi ma faʻateleina le mausali o le vaitusi.

6. faʻamafanafanaina: i totonu o le fale lomitusi lau, e fautuaina e faʻamafanafana le meaʻai aʻo leʻi faʻamaloloina le UV aʻo leʻi lolomiina le mea e faigata ona pipii.A maeʻa le faʻamafanafanaina i le moli vavalalata poʻo le malamalama mamao-infrared mo le 15-90 sekone, e mafai ona faʻamalosia le faʻapipiʻiina o le vaitusi UV i luga o le substrate.

7. fa'alauiloa fa'apipi'i vaitusi: e mafai ona fa'aleleia atili le fa'apipi'i o le vaitusi ma meafaitino.O le mea lea, afai o le vaitusi UV o loʻo i ai pea faʻafitauli faʻapipiʻi i luga o le substrate e faʻaaoga ai metotia o loʻo i luga, e mafai ona faʻafefeina se vaega o le faʻapipiʻi faʻapipiʻi i luga o le mea.

Fofo i le faʻafitauli o le le lelei o le pipii o le UV i luga o palasitika ma uʻamea:

O le fofo lelei i le faafitauli o le pipii le lelei o le vali UV i luga o nailon, PP ma isi palasitika ma uʻamea uʻamea, uʻamea zinc, alumini alumini ma isi uʻamea luga o le fufuluina lea o se vaega o Jisheng adhesion togafitiga sooupu i le va o le substrate ma le vali vali e. faʻaleleia le pipii i le va o laulau.

vaitusi UV


Taimi meli: Iuni-28-2022